24 maart: Pluto in Waterman

24 maart is er nog een verschuiving voelbaar wanneer Pluto in Aquarius komt te staan. Dit duurt drie maanden en vervolgens zal hij in 2024 voor 20 jaar in Waterman gaan. Dus het is een beetje een voorproefje. Waterman heeft een heel andere energie dan Vissen. Het is meer een mentale energie, van het denken en de analyse. Daarbij kunnen we het lichaam op nieuwe manieren gaan begrijpen. We bouwen als het ware lagen, voor wie dat wil, waarin we ons steeds verder kunnen ontwikkelen. En deze ontwikkelingen kunnen zich veertalen in nieuwe medische inzichten. Het zou goed kunnen dat dit zal leiden tot minder invasieve technieken in de gezondheidszorg. Het is in ieder geval een tijd waarin er nieuwe wetenschappelijke inzichten kunnen komen, mogelijk ook op het gebied van kwantum fysica. En waar het natuurlijk om gaat is hoe we dit als mensen toepassen. Pluto brengt ‘power’; de kracht van het intellect, netwerken.

Het feit dat Pluto Waterman ingaat is een van de grote astrologische momenten van dit decennium. Want, als Pluto – De Grote Veranderaar – van teken verandert, dan betekent dat een verandering in onze levens en onze maatschappij. Dit betekent een nieuw tijdperk van hoop voor de mensheid! Met de transformerende kracht van Pluto in het teken van maatschappij, groepsbewustzijn en hoop, opent dit mogelijkheden voor groei en verandering in jou.

Dit is een tijd om je te laten kijken naar je vriendschappen en connecties, je hoop en je dromen, terwijl je op een reis van zelfontdekking gaat. Het is daarmee een tijd om je te omringen met mensen die jouw ware dromen en zielsmissie ondersteunen.

Neem dan ook de tijd om na te denken over je ambities en je wensen. Er is een nieuwe innerlijke kracht aanwezig om je naar een Lichtere toekomst te doen bewegen. Pluto in Waterman nodigt je uit om hierin dappere stappen voorwaarts te zetten. Er zit creatiekracht in de lucht!