12 maart: Cheiron en Jupiter in Ram

Jupiter loopt sinds 20 december 2022 weer in Ram en staat op 12 maart 2023 samen aan de hemel met Cheiron. Cheiron staat bekend als de gewonde genezer. Jupiter, daarentegen, is de planeet van expansie en geluk. Dit is een belangrijke samenstand en markeert het beginpunt van een nieuwe cyclus die heling en groei mogelijk maakt als we in het reine komen met oude pijn. In het teken Ram betekent dit bewustwording van waar je jezelf saboteert en waar je diepe frustraties liggen. Heling vindt plaats door op een gezonde manier voor jezelf op te komen, onzekerheid over je eigen kunnen los te laten en op zoek te gaan naar zelfbevestiging.

Wees niet bang voor je boosheid. Ram is de God van de Oorlog en in dit leven zijn er zaken die het waard zijn om voor te strijden. We ervaren gewoonlijk vooral boosheid wanneer er over onze grenzen wordt heengegaan. Ik hou helemaal niet van boosheid en voor velen van ons geldt dat we boosheid niet zo spiritueel vinden. Doorschieten in agressie is nooit goed, maar we kunnen onze boosheid wel constructief aanwenden en assertief zijn. Deze tijd leent zich dan ook goed om voor jezelf op te komen. Het is een tijd om in je kracht te gaan staan en je eigen autoriteit te worden.

Je kunt dankzij de invloed van Cheiron en Jupiter in Ram ook een antwoord vinden op fysieke en emotionele ‘wonden’. Nieuwe inzichten kunnen vrede brengen in situaties waar je wellicht langdurig conflict hebt ervaren (dit kan evengoed intern als extern zijn). In de wereld kunnen er dan ook grote veranderingen aan de horizon verschijnen.