De hartcoherentie-oefening heb ik eerder beschreven in Lemurisch Lichtwerk als ondersteuning om te leren leven vanuit hartsbewustzijn. De bijbehorende video vindt je extra onder de cursusvideo van deze topic. 

Wat is hartcoherentie? Dit is een staat van zijn waarbij de variabiliteit van het hartritme (HRV) zeer harmonieus is. Oftewel, zou je een grafiek maken van deze variabiliteit, dan zou deze heel mooie glooiende op- en neergangen laten zien. Is het HRV-patroon heel grillig en onevenwichtig, dan is het hart niet coherent. Dat laatste is het geval wanneer we gestresst zijn. Oefen je je in hartcoherentie, dan zorg je daarmee dat je lichaam uit de stress-stand raakt en in een meer ontspannen staat raakt die bijdraagt aan het zelfhelende vermogen van je lichaam. 

De oefening bestaat uit verschillende stappen, die ieder een signaal aan ons lichaam geven dat het tijd is om in een staat van innerlijke vrede en kalmte te komen. In combinatie helpen ze ons terugkeren naar de natuurlijke staat die we ooit hadden, waarbij de connectie tussen de hersenen en het hart intact was. Wat ik daar zo mooi aan vind, is dat voor het leven in 5D-bewustzijn een balans nodig is tussen hart en hoofd. Iets waar maar al teveel mensen mee worstelen. Ik hoor vaak: ‘Ja maar hoe doe ik dat dan?’ Onderstaande oefening leert het je.