Voor iedere spirituele beoefening is goede grondig belangrijk. Sommige mensen doen dat bijvoorbeeld door zich voor te stellen dat er wortels uit hun voetzolen en stuitje groeien, diep de aarde in. Voor mij werkte die manier van gronden vrij beperkt. Sinds ik grond via het aardesterchakra blijf ik veel beter gegrond. Daarbij grond je op deze manier in het kristallijne grid rond de aarde. Ik noem het dan ook graag 5D gronding (in plaats van gronden in de energie van de 3D wereld, doe je dat op het veld van 5D bewustzijn).

Deze oefening is afkomstig uit mijn boek Lemurisch Lichtwerk. Mocht je nog niet gewerkt hebben aan de activatie van je aardesterchakra, dan vraag je je wellicht af hoe je dit moet doen. Zoals voor alles geldt, is je intentie het allerbelangrijkst. Je kunt zelf met onderstaande meditaties aan de slag. Beiden doen hetzelfde, maar ik heb gemerkt dat sommige mensen de een prettiger vinden dan de ander, dus je kunt kiezen.

Neem er je tijd voor. Het kan prettig zijn om dit in de natuur te doen, omdat je dan directer contact kunt maken met de Aarde. Zelf heb ik gemerkt dat dat niet per se hoeft. Volg hierin je eigen leiding. Voor mij werkt deze meditatie het beste zittend, omdat ik dan mijn voeten stevig op de grond voel en beter contact kan maken met het aardesterchakra dat zich eronder bevindt. Sommige mensen doen het liever staand.