Oefening: Vreugde inventariseren

Deze oefening is een inzichtoefening uit Lemurisch Lichtwerk en een mooie aanvulling op de vreugdemomenten die je mogelijk de laatste tijd al voor jezelf in een vreugdeboekje hebt opgeschreven. Je kunt er rustig voor gaan zitten en de antwoorden op de vragen voor jezelf opschrijven. Denk na over wat jou vreugde geeft.

Maak een vreugdelijst in je Book of Light, dagboek of je speciale vreugdeboekje. Je kunt dingen opschrijven die je al vreugde geven en waar je meer van wilt. Je kunt teruggaan naar de bezigheden die je in het verleden veel vreugde gaven, maar die je al een tijd niet meer hebt gedaan en weer zou willen terugbrengen in je leven. Maar je kunt je ook een voorstelling maken van vreugdevolle ervaringen die je nog niet eerder hebt gehad. Ook die kun je opschrijven. De volgende vragen kunnen je hierbij helpen:

  • Denk terug aan alle momenten dat je vreugde voelde. Waar was dit? Met wie?
  • Wat vind je heerlijk om te doen?
  • Waarin vind je vervulling?
  • Wat maakt dat je je fysiek energiek en goed voelt?
  • Waarbij voel je je echt geïnspireerd?
  • Welke mensen, plaatsen, activiteiten en gedachten geven je energie?

Houd de komende tijd voor jezelf bij waar je blij van wordt en wat je plezier geeft. Dit is een echte brainstormopdracht. Wanneer je visueel bent ingesteld, kun je alvast in tijdschriften bladeren en plaatjes die je een vreugdevol gevoel geven, uitknippen. Je kunt hier een mooie vreugdecollage van maken. Deze zal je vervolgens een visuele focus geven om je te helpen herinneren aan het belang van genieten.

In de PDF hieronder vind je de mogelijkheid om een vreugde top 100 aan te leggen.

Top100Factsheet