We zijn afwezig van 26-6 tot en met 21-7. Cursuspakketten worden verzonden vanaf 22-7. Reacties op het forum volgen dan ook weer.

Creatief manifesteren

Ieder mens schept, bewust of onbewust. Onze gedachten geven kracht aan onze gevoelens en gedrag. Via deze weg reageren we op het leven, maar scheppen we ook in het leven. Hoe meer we ons verbinden met de energie van vreugde, maar ook met die van andere lichte zijnstoestanden als liefde, vrede, en dankbaarheid, hoe meer we bewust kunnen gaan manifesteren vanuit die energie. Het gelijke trekt het gelijke aan, dus wanneer je jouw creatiewerk doet in een staat van vreugde, zal dat wat je creëert ook meer vreugde scheppen. Immers, een van de spirituele wetten, de Wet van Aantrekkingskracht, stelt dat hetgeen waar we onze aandacht op richten, toeneemt. Dus wanneer we ons focussen op dat wat ons vreugde brengt en dat waar we dankbaar voor zijn, creëren we een energie die meer van hetzelfde aantrekt.

Welke nieuwe ervaringen wil je aantrekken en manifesteren? Op welke manieren wil je jouw gedachte- en 

gedragspatronen veranderen? Welke veranderingen zie je graag gebeuren op de verschillende levensgebieden of zelfs in de wereld als geheel? Zie het voor je. Voel hoe het zou zijn als je leven zo is. Laat alle zintuigen meedoen als je je dit voorstelt. Het gaat er hierbij om te manifesteren wat je diepe vreugde en voldoening kan brengen. Onderstaande oefening helpt je er verder bij.

Oefening: Een vreugdevol vision board maken

Onderstaande oefening helpt je om helderheid te krijgen over wat het is dat je in je leven wilt manifesteren en hier via een ‘vision board’ een krachtige focus naartoe te brengen. Zorg gedurende de oefening dat je steeds checkt of dit ook echt is wat je wilt manifesteren vanuit de Ziel. Dat zal je vreugde geven en kun je echt in je lijf voelen.