Het Veld van Vreugde

Je hebt in het boek uitgebreid kunnen lezen over het Veld van Vreugde. Adama zegt er onder andere het volgende over: 

Vreugde is een attribuut dat er altijd is geweest en er gelukkig altijd zal zijn. Je kunt dan ook zeggen dat hetzelfde geldt voor het Veld van Vreugde. Net als geldt voor alle velden van energie en van bewustzijn kunnen ze actief zijn, zoals levendige velden van energie, of ze kunnen meer stagnerend lijken, alsof ze er niet zijn of slapen. Ook hier worden we herinnerd aan de kwantumfysica.

Wat vreugde tot stand brengt, is de focus erop. Zoals een golf iemand nodig heeft die het observeert om een deeltje te kunnen worden. Iedereen die mee heeft gedaan aan het vreugdeproject is een observeerder van vreugde. Door dat wat vreugdevol is te observeren, het toe te laten en in je hart te ademen, heb je de vreugde tot leven gewekt.

Als het Veld van Vreugde een fleurig veld was vol meerkleurige bloemen, dan zou elke keer wanneer een van jullie zich focust op vreugde, er een bloem aan dit veld worden toegevoegd, of je nu vreugde deelt met een ander door een glimlach op het gezicht van een ander te toveren, of dat je de vreugdemeditatie doet of een innerlijke glimlach- of liefdevolle vriendelijkheidsmeditatie of simpelweg een vreugdevol moment beleeft. Dit is wat jij met deze prachtige groep mensen nu samen hebt gedaan en hetzelfde geldt voor iedereen die dit boek nu leest en die actief aan de slag is met vreugde. Zo blijft het Veld van Vreugde groeien en wordt het steeds Lichter en levendiger.

Oefening: Veld van Vreugde meditatie

Het Veld van Vreugde is bij uitstek een voorbeeld van co-creatie. Het bestaat immers uit alle vreugde-ervaringen en het vreugdebewustzijn van allen. Ook het zegenen met vreugde is een co-creatie: in het eerdere voorbeeld over de vreugdekristallen die tussen de mens met diens intenties en het kristal en diens energie en kwaliteiten. Ik word altijd heel blij van dit soort Lichtwerk. Het brengt lichtheid en een gevoel van magie. Is dat niet precies wat we nodig hebben om een Nieuwe Aarde te manifesteren?

Onderstaande meditatie helpt je om contact te maken met het Veld van Vreugde.